Tuesday, June 29, 2010

Reuniunea finala de proiect din Gizycko - Polonia





La reuniunea finala de proiect din 24 - 28 mai 2010, Scoala nr 4 "Elena Cuza" din Vaslui a fost reprezentata de o delegatie numeroasa: cinci cadre didactice si opt elevi, fiecare dintre noi avand responsabilitati clare pentru aceasta reuniune. Programul s-a anuntat a fi unul foarte bogat inca din prima zi cand, am avut prilejul sa facem cunostinta cu elevii si cadrele didactice ale scolii din Polonia si sa ii cunoastem pe parintii elevilor polonezi implicati in activitatile de proiect.
A doua zi am avut prilejul sa vizitam salile de clasa moderne si frumos amenajate in care se desfasurau activitatile didactice, biblioteca scolii, cancelaria, cabinetele si laboratoarele dotate cu aparatura si materiale didactice necesare. Gazdele au prezentat un foarte frumos program artistic de dansuri si cantece poloneze si ne-au oferit prilejul sa admiram "Poloneza" un dans traditional al absolventilor scolii. Spre seara, fiecare echipa partenera in proiect si-a prezentat filmul pe tema "In our life only pleasant moments are worth being remembered", precum si prezentarile in PowerPoint pe tema proiectului.
Ziua urmatoare, am admirat un minunat program artistic oferit de fiecare echipa din Polonia, Lituania, Italia, Turcia si Romania in cadrul Festivalului "Travelling with a song through Europe" desfasurat in scoala gazda. Elevele noastre au purtat costume populare moldovenesti si au cantat o melodie populara atent aleasa de noi, cu care au cucerit inimile spectatorilor.
Toate activitatile organizate de scoala coordonatoare au fost foarte bine gandite, aceasta prezentandu-se la inaltimea asteptarilor. Concursul pe tema proiectului a fost foarte antrenant si amuzant, in acelasi timp. Elevii au avut prilejul sa-si demonstreze cunostintele despre obiectivele istorice si religioase reprezentative din Lituania, Turcia, Italia, Romania si Polonia.
Nu in ultimul rand, vizitele de documentare la obiective istorice si religioase organizate de gazde ne-au amintit ca avem atat de multe lucruri in comun desi vorbim limbi diferite.
Dar, asa cum toate lucrurile frumoase au si un final, a venit si momentul cand trebuia sa ne imbratisam si sa dorim sa ne mai revedem cu o alta ocazie sau.... cu un alt proiect?!
De data aceasta, despartirea a fost foarte trista. Desi nu ne asteptam, unii dintre noi au lacrimat pe ascuns.

No comments:

Post a Comment