Sunday, June 7, 2009

Reuniunea de proiect din Trakai-Lituania, 25-29 martie 2009 - Our mobility in Trakai-Lithuania, 2009 March 25-29


Elevii care au participat la mobilitate




Delegatia noastra, formata din 3 elevi si 2 cadre didactice a avut prilejul sa viziteze scoala din Trakai (salile de clasa, laboratoarele, sala de sport si cantina), sa participe la o lectie de limba lituaniana invatand saluturi si cateva expresii uzuale si sa participe la o activitate interactiva, prilej cu care au confectionat steagul lituanian si papusi traditionale lituaniene.
Gazdele au organizat vizite de documentare la edificii istorice si religioase renumite din Trakai si Vilnius oferind elevilor posibilitatea de a remarca unele asemanari si deosebiri privind trecutul istoric al poporului lituanian si al poporului roman. S-au organizat vizite de documentare la Castelul din Trakai, Castelul Peninsular, Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa din Trakai, Muzeul de obiecte de cult religios, Vilnius –orasul vechi, Castelul Gediminas, Universitatea din Vilnius, biserici catolice si ortodoxe din Vilnius, Casa de rugaciuni Karaites, etc.













Intorsi in scoala, am avut o activitate de diseminare a mobilitatii din Lituania cand, cei prezenti au ascultat prezentarile delegatiei din scoala noastra si au admirat expozitia de fotografii si suveniruri lituaniene.

No comments:

Post a Comment